Сиропи — важливий інгредієнт для приготування різноманітних прохолодних напоїв. Вони надають коктейлям солодкого смаку, аромату, чудового кольору. Існує кілька видів фруктових, ягідних, горіхових та інших варіантів для приготування смачних комбінацій.
Купити сироп для напоїв: з чого виробляють
Склади виготовляють із натуральних інгредієнтів:
- соків фруктів, ягід;
- цукри або його замінників;
- барвників, ароматизаторів.
Основною сировиною для виробництва сиропів для напоїв є фруктові, ягідні соки. Найбільш поширені концентрати з яблучного, вишневого, полуничного, малинового, чорномородинового соків. Також використовуються екзотичні назви — манго, маракуї, гуави. Соки надають солодким концентратам характерного смаку, аромату.
Для надання солодощі в рецептуру входить цукор-пісок або його замінники — глюкозний концентрат, агава. Вміст цукру може досягати 65%. Цукор забезпечує необхідну в'язкість, щільність смачного концентрату.
Красники (жовтий, червоний, синій) додають для посилення кольору, наприклад, зеленого відтінку м'ятного сиропу або рожевого — полуничного. Натуральні ароматизатори використовують для доповнення, посилення аромату із певних фруктів.
Окрім основної сировини, в рецептурі можуть використовуватися стабілізатори, консерванти для збільшення термінів зберігання, регулятори кислотності. Їх додають у мінімальних кількостях, допустимих технологічними нормами.
Якісні суміші виробляють лише з натуральних інгредієнтів без використання штучних барвників, ароматизаторів, консервантів. Це дозволяє точно передати смак, колір натуральних ягід, фруктів у улюблених десертів.
Популярні сиропи для напоїв
Найбільш популярні класичні фруктові, ягідні варіанти, які традиційно використовуються для кави, для коктейлів та приготування інших найсмачніших прохолодних напоїв:
- Полуничний. Має яскравий червоний колір, аромат стиглої полуниці. Відмінно поєднується з молоком, вершками, йогуртовими десертами. Використовується у коктейлях, десертах.
- Малиновий. Насичений ягідний смак, аромат малини. Застосовується для ароматизації чаю, киселів, приготування желе, мусів.
- Вишневий. Яскраво-червоний колір, кисло-солодкий смак вишні. Відмінно поєднується з газуванням, молочними коктейлями, морозивом.
- Тархуновий. Неповторний анісово-м'ятний аромат, зелений колір. Класична основа для тархунового газування.
- Імбірний. Золотисто-бурштиновий колір, гострий імбирний присмак. Сироп для напоїв Україна підходить для інгредієнта гарячих напоїв — чаю з лимоном, імбирного пуншу.
- Кавовий. Насичений аромат свіжозвареної кави. Базовий компонент ароматизації кавових коктейлів, молочних напоїв.
- Шоколадний. Глибокий темний колір, ніжний смак какао, молочний шоколад. Додається до кавових, холодних молочних, фруктових напоїв.
Виробники також розробляють сиропи незвичайних, екзотичних уподобань — ківі, манго, лічі, кокос. Це розширює асортимент, додає їм інтригуючих ноток. Такі суміші мають попит у сфері громадського харчування, роздрібної торгівлі.
Сиропи для напоїв оптом: вигоди придбання
Закупівля сировини для приготування смачних десертів оптовими партіями — низка плюсів для виробників напоїв, мереж кафе, ресторанів. Ціни на опт нижчі за роздрібні, знижки при обсягах від 50 кг можуть досягати 30%. Це значно знижує витрати на інгредієнти для напоїв.
Придбання сиропів для кав'ярні, барів та ресторанів партіями гарантує стабільність виробничого процесу, унеможливлює можливий дефіцит інгредієнтів. Запас сиропів на складі щонайменше на 1-2 місяці роботи — розумне рішення.
Інтернет-магазин Hozka пропонує гнучкі умови: відстрочення платежів постійним клієнтам, безкоштовну доставку. Діють програми лояльності, накопичувальні знижки та надається пріоритет в обслуговуванні.
Перехід до придбання сиропів для напоїв оптом значно збільшить рентабельність для кафе, бізнесу підприємств сфери громадського харчування за рахунок економії на витратах, стабільності виробництва.