Новини
Назад
Склад, користь та властивості господарського мила
октябрь 2023

Склад, користь та властивості господарського мила

Полиці магазинів переповнені засобами для догляду за шкірою та волоссям. Майже всі вони містять хімічні компоненти, шкідливі для дерми, внутрішніх органів. Засоби для миття посуду, очищення поверхонь, прання білизни практично виробляються на основі синтетики. Невже немає виходу і сьогодні немає можливості використовувати натуральні, недорогі мазі, креми, щоб доглядати за собою, порошки для чищення, прання на натуральній основі, щоб безпечно наводити чистоту в будинку? Такий засіб є. Однак воно незаслужено забуте, хоч і коштує мало за своєї високої ефективності.

За довгу історію цей простий, але універсальний засіб завоював любов, довіру багатьох. Давайте поринемо у світ господарського мила, розкриємо його склад, користь, унікальні властивості, а також розглянемо його численні способи застосування.

З чого роблять господарське мило: склад

Натуральні бруски виготовляються із рослинних, тваринних жирів. Серед компонентів у складі господарського мила також:

  • бензойна та винна кислота;
  • гліцерин;
  • вода;
  • хлорид натрію;
  • інші інгредієнти.

Найменування «господарське», цей засіб отримав через універсальність. Однак, незважаючи на доступність, воно має визначні властивості, що роблять його незамінним.

Мило має високі властивості очищення, здатне боротися з мікробами і бактеріями. Воно гіпоалергенне, безпечне для довкілля. Крім того, брусок можна використовувати в домашніх умовах для різних цілей: від прибирання до догляду за шкірою.

Що лікує господарське мило: перелік хвороб

Ви здивуєтеся, але натуральний склад — це суміш цілющих компонентів. Багато років тому люди користувалися цим милом не тільки, щоб помити посуд і випрати, але також як лікувальний засіб.

Господарське мило від пролежнів

Це відмінний засіб для профілактики пролежнів у людей з обмеженою рухливістю. Антибактеріальна дія складу допомагає запобігти запаленню, сприяє швидкому загоєнню шкіри. При періодичному використанні як гігієнічний засіб мило добре очищає дерму, не дозволяє бактеріям розмножуватися на епідермісі, викликаючи почервоніння.

Щоб вилікувати пролежні, треба взяти брусок і розтерти його в порошок. Для цього підійде звичайна металева тертка. В суху суміш додаємо молоко із жирністю 3,2%. Після цього кип'ятити, остудити, використовувати 2-3 тижні кілька разів на день, протираючи пролежні. Після такої терапії плями зникнуть зі шкіри, а нові не з'являться. Застарілі пролежні затягнуться, хоча на це піде трохи більше часу.

Господарське мило для волосся

Дивно, але засіб також підходить для догляду за локонами. Воно ефективно видаляє надлишки шкірного жиру, регулює жирність волосся. Після використання бруска замість шампуню, пасма стануть міцнішими, зачіска об'ємніша. Жири, що входять до складу, живлять шкіру голови, збагачують локони. Тому відзначається такий чудовий ефект догляду. Крім того, після регулярного застосування у вас:

  • зникне лупа;
  • пасма перестануть випадати;
  • зачіска виглядатиме здоровою.

А змішавши натертий порошок із трав'яними відварами, можна покращити стан шкірного покриву. Дерма під волоссям перестане свербіти. Нормалізується жировий баланс.

Господарське мило при шкірних захворюваннях

Унікальні властивості складу в антибактеріальній, антисептичній дії. Воно допомагає при різних захворюваннях шкіри, включаючи:

  • акне;
  • екзему;
  • псоріаз;
  • грибкові інфекції.

Регулярне використання знизить запалення, загоює уражені ділянки шкіри.

Чи можна мити голову господарським милом: спосіб застосування

Справді, господарське мило можна використовувати для миття голови. Однак, варто врахувати, що через його лужний склад воно може сушити шкіру голови. У разі потреби треба використовувати зволожуючі або живильні маски після миття. Для дуже сухого волосся, цей засіб не підійде. Якщо хочеться використати його і в цьому випадку — робіть м'які миючі суміші. Змішуйте порошок з мила з трав'яними відварами, соком алое, щоб зволожити чутливу шкіру голови, уникнути пересушування.

Використання господарського мила важко переоцінити. Це натуральний, універсальний, простий у використанні засіб. Його антибактеріальні властивості сприяють очищенню, роблять брусок незамінним у прибиранні, гігієнічних процедурах. Доступне та просте у використанні, воно стає вірним супутником повсякденності.

Незалежно від того, чи використовується воно для прирання або для піклування про шкіру та волосся, його переваги відомі протягом десятиліть. Спробуйте використати чудо-бруски у повсякденності – переконайтеся в дивовижних властивостях недорого засобу, який часто вважався лише способом, що допомагає добре відмити посуд.

 

Замовити мило можна у нашому інтернет-магазині

Мило господарське біле 130 гр https://hozka.ua/milo-gospodarche-bile-130-gr-10164

Мило господарське коричневе 72% 200 г https://hozka.ua/mylo-khozjajjstvennoe-korichnevoe-72-200-g13303

Рідке господарське мило Sofi, 1л https://hozka.ua/zhidkoe-khozjajjstvennoe-mylo-1lpe-kan13282

Мило господарське Сleanwhite, 125 г https://hozka.ua/mylo-khozjajjstvennoe-125-g10157

Мило господарське Duru біле, 250 гр https://hozka.ua/milo-gospodarche-bile-250-gr-10163